fbpx

video | Două orașe devastate, cel puțin șapte morți și zeci de răniți. Imagini dramatice din Croația după cutremurele care au lovit-o

Croații trăiesc momente de groază după ce orașele Petrinja și Zagreb au fost devastate de un cutremur de peste 6 grade. Țara este zguduită, în ultima lună, de o serie de peste 40 de seisme cu magnitudinea de până la cinci grade, iar specialiștii spun că vor mai urma și altele.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În urma seismului care s-a produs pe 29 decembrie, cel puțin șapte persoane au decedat. Printre ei se numără și o fetiță de 12 ani. Alți zeci de oameni au fost răniți, iar în localitatea Petrinja nu există clădire care să nu fi fost afectată.

Specialiștii afirmă că doar ieri, după cutremurul care a avut peste 6 grade pe scara Richter, au urmat circa 30 de seisme cu magnitudinea de peste 3 grade. Autoritățile au scos pe străzi soldații, care încearcă să înlăture consecințele fenomenelor.

În același timp, autoritățile recomandă oamenilor să se ferească de clădirile vechi, pentru a nu se supune riscului. Pe de altă parte, mai mulți cetățeni au ignorat interdicțiile de călătorie impuse de autorități în contextul pandemiei și au părăsit capitala croată.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button