fbpx

video | Doi pinguini masculi de la o Grădină Zoologică au adoptat un ou abandonat: „Se comportă ca niște părinți adevărați”

După ce au încercat să clocească pește sau pietre, doi pinguini masculi au adoptat și un ou, care fusese abandonat de unica femelă a speciei rămasă la Grădina Zoologică din Berlin.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cei doi – Skipper şi Ping – au grijă de micul pui încă din luna iulie, atunci când au descoperit oul. Sub supravegherea și ochii admiratori ai îngrijitorilor de la Zoo, pinguinii „se comportă ca niște părinți adevărați”.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Maximilian Jäger, masculii – pe rând – au grijă să ţină oul cald, cuibărindu-l între picioare.

„A fost nevoie să-i punem oul pe picioare unuia dintre ei şi ştia deja ce să facă”, a spus îngrijitorul Norbert Zahmel.

Se pare că Grădina Zoologică nu avuse pui de pinguini tocmai din 2002, dat fiind faptul că femela din grupul celor șase păsări acvatice nu s-a arătat interesată de grija ouălor ei. „O incubaţie reuşită ar fi grozavă” – a adăugat Zahmel.

De menționat că cei doi pinguini, care au devenit părinți, au 10 ani și au fost aduși la Zoo Hagenbeck din Hamburg în luna aprilie. De atunci, aceștia stau mereu împreună, transmite adevarul.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button