fbpx

video | Dodon o sfătuiește pe Sandu să nu se grăbească cu declarațiile: „Veți arăta stupid când veți veni să sărutați drapelul într-o eventuală coaliție”

Partenerii occidentali ai Republicii Moldova recunosc faptul că actualul șef al statului ar avea cele mai mari șanse la alegerile prezidențiale de pe 1 noiembrie. Totodată, ei declară că, indiferent de rezultatele scrutinului, partidele de dreapta oricum ar fi nevoite să formeze o coaliție cu PSRM.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Declarația îi aparține lui Igor Dodon și a fost făcută în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”. El a precizat că fără socialiști ar fi dificil de creat majorități de guvernare.

„Eu am discuții cu mai mulți parteneri, inclusiv din Occident. Ei spun foarte clar: Noi înțelegem că dumneavoastră aveți cele mai mari șanse să învingeți. Noi înțelegem că indiferent de ce se va întâmpla, dumneavoastră rămâneți liderul cu nivelul cel mai mare de încredere din partea populației și aveți un bazin electoral foarte mare. Fără PSRM și liderul neformal al socialiștilor, adică Igor Dodon, va fi foarte dificil de creat majorități parlamentare, guverne, atât în următoarea jumătate de an, cât și peste un an, doi sau trei”, a relatat președintele.

În context, Igor Dodon a chemat-o pe Maia Sandu, dar și pe alți contracandidați de dreapta, să nu se grăbească să facă declarații care ulterior ar putea să le șifoneze și mai tare imaginea.

„Nimic nu se uită. Și pe urmă alegătorii voștri o să vă întrebe: De ce ai fost așa de principial? Și stupid o să arate nu Dodon, dar dumneavoastră când o să veniți și o să sărutați drapelul, când vă vom numi într-o funcție sau alta într-o eventuală coaliție”, a conchis șeful statului.

Articole asemănătoare

Back to top button