fbpx

video | Dodon nu vrea să comenteze acuzațiile lui Morari privind fabricarea dosarului în care este vizat: „Tot voi l-ați numit procurorul lui Plahotniuc”

După Alexandr Stoianoglo și președintele Igor Dodon respinge acuzațiile fostului șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, precum că dosarul în care acesta este acuzat ar fi fost fabricat la comanda șefului statului și a conducerii Procuraturii Generale. Declarația a fost făcută după ședința de astăzi a Consiliului Republican al PSRM.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Tot voi, cei din presă, l-ați numit pe domnul Morari procurorul lui Plahotniuc pe parcursul ultimilor ani. Nu vreau să comentez unele procese care sunt intentate față de unele persoane care au slujit fostului regim. Mă refer la procurori, judecători și așa mai departe. Înțeleg că la moment este o anchetă și au loc unele investigații, o să-i las să se ocupe de acest lucru”, a spus Igor Dodon.

Șeful statului a mai adăugat că el și instituția prezidențială nu s-a implicat și nu se va implica în astfel de procese. „Noi avem un procuror general care poate și trebuie să facă ordine. Pentru asta și l-am numit”, a subliniat președintele.

Amintim că ieri, 13 ianuarie, Viorel Morari a fost plasat în arest pentru un termen de 20 de zile. Decizia aparține magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care au admis parțial demersul procurorilor în acest sens, cei din urmă solicitând un mandat de arest pentru 30 de zile.

Morari neagă acuzațiile care i-au fost aduse, privind abuzul de serviciu și falsul în acte publice, și susține că reținerea lui este o comandă politică făcută de președintele Igor Dodon și conducerea Procuraturii Generale.

Articole asemănătoare

Back to top button