fbpx

video | Dezvăluirile Monicăi Babuc: Maia Sandu și-a dorit ca satele să moară; eu îmi doresc ca ele să reînvie

Deputata PD și fosta colegă de Guvern a Maiei Sandu, actuala ministră a Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, dezvăluie într-un filmuleț pe pagina ei de Facebook o discuție din 2014 în care lidera PAS ar fi afirmat că satele Moldovei trebuie să moară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Babuc menționează că discuția ar fi avut loc în cadrul unei vizite a Guvernului la Vadul lui Vodă în care era abordată reforma din învățământ.

„Când am ajuns la capitolul finanțarea învățământului, unul din colegi i-a spus: Dacă aprobăm fără modificări ceea ce propuneți dumneavoastră, o bună parte din satele Moldovei vor muri. Maia Sandu a răspuns: Să moară satele, căci civilizația mondială s-a născut în mediul citadin”, a mărturisit Monica Babuc.

„O istorie adevărată despre un fost ministru al Educației pentru care satele Moldovei noastre erau neînsemnate. O istorie adevărată, dar tristă despre școli închise și colegii pedagogice care și-au sistat admiterile. Din fericire, toate sunt istorie. De trei ani de zile, oamenii din Moldova văd fapte bune pentru ei, nu vorbe ca altădată”, a mai declarat deputata PD.

Potrivit ei, în comparație cu perioada în care Sandu era la cârma ministerului Educației, actuala guvernare încarcă să revigoreze sistemul de învățământ din localitățile rurale.

„Nu știu dacă Maia Sandu își amintește de maxima lui Lucian Blaga care spune că veșnicia s-a născut la sat. Dar știu că dacă a rostit cu sânge rece asemenea cuvinte, înseamnă că nu a iubit niciodată satele Moldovei. Iar eu sunt sigură că eu nu am vrut ca niciun sat dn Moldova să moară”, a subliniat Monica Babuc.

Dânsa a trecut în revistă și câteva realizări importante ale actualei guvernări, din care face parte, referindu-se la redeschiderea mai multor școli din sate, majorarea salariilor pentru profesori, redeschiderea colegiilor, majorarea indemnizațiilor pentru tinerii specialiști.

„În mandatul Maiei Sandu, 107 școli au fost închise. Din anul, 2018 am început încet, dar sigur să realizăm un proces de reevaluare a posibilităților de redeschidere a unor școli și din satele mici, pentru a le oferi perspective de viitor. Sunte,m pentru fapte, nu pentru vorbe, mai ales nu pentru vorbe de clacă”, a mai adăugat Monica Babuc.

Deocamdată, lidera PAS, Maia Sandu, nu a venit cu o replică la dezvăluirile făcute de Monica Babuc.

Articole asemănătoare

Back to top button