fbpx

video | Cursă mai puțin obișnuită în Marea Britanie. 200 de melci s-au luat la întrecere pe o pistă de 33 de centimetri

Anual, în Marea Britanie, are loc o cursă cum rar vezi. Este vorba despre câteva sute de melci care se întrec pe o pistă de doar câțiva centimetri, luând în considerare viteza cu care se mișcă. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest an, la competiție au luat parte 200 de participanți, care „au alergat” tocmai 33 de centimetri, notează Euronews.

Campionatul mondial de întrecere cu melci se organizează de peste 50 de ani, în oraşul Norfolk. Iar „concurenții” se întrec pe o pânză umedă, marcată de trei cercuri, pe o distanță de 33 de centimetri.

Melcii sunt plasaţi în mijloc, iar gasteropoda care ajunge prima la ultimul cerc, câştigă competiţia.

Melcii care urmau să participe la cursă au fost aduşi de către stăpânii lor sau au fost aleşi, în dimineaţa competiţiei, dintr-o cutie specială pusă la dispoziţie de organizatori.

În cele din urmă, câştigător a fost declarat Sammy, melcul unei profesoare de limbă engleză, care a fost răsplătit cu o salată.

De menționat că evenimentul adună fonduri pentru organizațiile de caritate locale din anii 1960, iar anul acesta „Sammy” a reușit să învingă în finală cu distanța parcursă în două minute și 38 de secunde.

Deocamdată, recordul pentru cel mai rapid melc este deţinut de un exemplar pe nume Archie. În 1995, el a străbătut o cursă de 33 de centrimetri în două minute şi 20 de secunde.

Articole asemănătoare

Back to top button