fbpx

video | Cum arată orașul Severodonețk, transformat în ruine de armata lui Putin

Severodonețk, unul dintre cele mai importante orașe industriale din Donbas înainte de război, este distrus de bombardamente, potrivit unei filmări publicate pe rețelele sociale. Orașul a fost complet cucerit de ruși la finalul lunii iunie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În filmarea de peste un minut, realizată din mașină, pe străzile din Severodonețk, pot fi văzute ruinele blocurilor din oraș.

Orașul a fost cucerit după mai multe săptămâni de lupte dure între ruși și ucraineni, în cele din urmă forțele ucrainene retrăgându-se în Lisiceansk, oraș cucerit ulterior de ruși, scrie Digi24.

Severedonețk avea peste 100.000 de locuitori înaintea războiului și era unul dintre cele mai importante orașe industriale din Donbas.

Luptele din Bahmut, care a devenit cel mai fierbinte loc de pe frontul din Ucraina, au legătură și cu recucerirea unor orașe precum Lisiceansk și Severodonețk.

Bahmut prezintă un interes strategic pentru comandamentul militar rus. Dacă este ocupat, se creează o amenințare pentru aprovizionarea flancului drept al unităților ucrainene care asediau zona Kremennaia și plănuiesc să avanseze spre Lisiceansk și Severodonețk.

Articole asemănătoare

Back to top button