fbpx

video | Coronavirusul creează tot mai multă panică. Zeci de protestatari din Ucraina au atacat autobuzele cu cetățenii evacuați din China

Frica de coronavirus provoacă tot mai multă panică. Recent, mai mulți protestatari dintr-un oraș din Ucraina au atacat autobuzele în care se aflau cetățenii evacuați din China din cauza epidemiei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

45 de ucraineni și 27 de cetățeni străini au fost aduși joi cu avionul din China, fiind transportați la spitalul din Novi Sanjari, din centrul regiunii Poltava, unde urmau să stea în carantină timp de 14 zile. Avionul a aterizat în estul Ucrainei.

Oamenii au fost întâmpinați de protestatari care făcuseră baricade, cărora le-au dat foc, iar autobuzele au fost atacate cu pietre. Asta în pofida faptului că ministra Sănătății precizaseră că pasagerii nu sunt bolnavi.

În urma acțiunilor violente de protest, președintele țării, Vladimir Zelenski, a cerut tuturor să dea dovadă de solidaritate și să nu uite că „toți suntem ființe umane”.

Pentru a liniști atmosfera, la fața locului au venit de urgență și premierul Oleksii Honciaruk, ministra Sănătății Zoriana Skalețka și ministrul de Interne Arsen Avakov, transmite digi24.ro.

Menționăm că, actualmente, numărul cazurilor de infectare a ajuns la 76.000, iar cel al deceselor – la 2247. Majoritate sunt din China.

Articole asemănătoare

Back to top button