fbpx

video | Coechipieri, prieteni și fani, la căpătâiul lui Maradona. Mii de oameni își iau rămas bun de la fotbalist

Corpul neînsufleţit al fotbalistului Diego Maradona a fost depus la Casa Rosada, Palatul prezidenţial din Buenos Aires, unde va avea loc priveghiul. Mii de suporteri merg în aceste momente la căpătâiul sportivului pentru a-și lua rămas bun.

Fosta soţie a lui Maradona, Claudia Villafane, şi cele două fiice ale lor, Dalma şi Gianinna, au sosit la Casa Rosada cu puţin înainte de miezul nopţii. Catafalcul va rămâne la Casa Rosada 48 de ore, timp în care sunt aşteptate peste un milion de persoane să treacă prin faţa acestuia. Accesul publicului va fi liber, dar securitatea va fi extremă, în special din cauza pandemiei de coronavirus.

Dintre foştii coechipieri în selecţionata Albiceleste, Ruggeri, Batista, Olarticoechea, Burruchaga, Giusti, Tapia şi Garre au fost primii sosiţi să-şi ia rămas bun de la cel care i-a condus spre titlul mondial. Antrenorul Argentinei de la Mondialele din 1986 şi 1990, Carlos Bilardo, este bolnav şi nu a fost înştiinţat de familie despre moartea lui Diego.

Preşedintele Argentinei, Alberto Fernandez, a decretat trei zile de doliu naţional: “Tu ne-ai dus în vârful lumii. Tu ne-ai făcut extrem de fericiţi. Tu ai fost cel mai mare dintre toţi. Mulţumesc că ai existat, Diego”, a fost mesajul preşedintelui Argentinei.

Amintim că, ieri seara, 25 noiembrie, legenda fotbalului argentinian și mondial, Diego Armando Maradona, a murit în urma unui stop cardiorespirator, la vârsta de 60 de ani.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button