fbpx

video | Chișinăul ar putea avea o șosea de centură. Ceban: Le va aduce un aer mai curat și mai mult confort locuitorilor

În Chișinău ar putea fi construită o șosea de centură care să fluidizeze traficul. Promisiunea a fost făcută de socialistul Ion Ceban, care a dat asigurări că proiectul va fi realizat dacă va deveni primar. El spune că noua construcție va contribui la modernizarea infrastructurii municipiului, dar și la dezvoltarea sa social-economică.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ceban a declarat că se așteaptă ca centura să detensioneze orașul, să ofere posibilități agenților economici să își reducă costurile de realizare a afacerilor. Mai mult, le va aduce un aer mai curat și mai mult confort locuitorilor Chișinăului.

„Majoritatea capitalelor lumii au centuri rutiere, care joacă un rol important în fluidizarea traficului. Centurile au efecte pozitive multiple asupra evoluției economiei unui oraș mare și asupra confortului de viață în oraș – de asta e greu să fie supraestimat rolul lor. Chişinăul are nevoie de centură ca element de infrastructură ce va determina creșterea economică și dezvoltarea socială a orașului și suburbiilor”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit lui Ion Ceban, lungimea totală a centurii Chişinăului va fi de 62,6 kilometri, iar aceasta va trece prin 13 localități din suburbii. Valoarea estimativă a proiectului este de aproximativ 200,2 milioane de dolari, bani care urmează a fi atrași de la diferiți parteneri de dezvoltare.

Ion Ceban a mai spus că imediat după preluarea mandatului de primar, va demara toate activitățile necesare pentru implementarea acestui proiect. Durata estimativă a construcției centurii Chișinăului este de 5-8 ani.

Articole asemănătoare

Back to top button