fbpx

video | Ceban a blocat bd. Ștefan cel Mare cu mașinile Primăriei: „Eu personal voi achita amenda”

Primarul Ion Ceban a blocat în această dimineață bulevardul Ștefan cel Mare cu mașinile Primăriei. Edilul capitalei afirmă că poliția trebuie să intervină, conform Codului Contravențional și să nu paseze vina pe nimeni. Acesta susține că pentru blocajul și incomoditatea creată șoferilor în timpul discursului din plină stradă, va achita personal amenda.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Astea sunt mașinile Primăriei municipiului Chișinău și noi în mod intenționat, în conformitate cu articolul 225 din Cordul contravențional, am blocat bulevardul Ștefan cel Mare. Eu personal voi achita amenda pentru această mică neconformitate”, a precizat Ion Ceban.

Primarul spune că Guvernul trișează în mod deliberat. Ion Ceban a semnat astăzi un demers în adresa autorităților publice centrale prin care face trimitere la prevederile legale pentru a debloca strada. Primăria nu a emis vreo autorizație și, respectiv, nu are ce retrage. Primarul a mai spus că poliția, conform Codului Contravențional, trebuie să intervină atunci când se blochează o stradă.

„Cineva intenționat a blocat artera din Chișinău și acel cineva poartă răspundere. Nu-i autorizează Primăria, nu intervine Primăria. Intervin organele Poliției. Minciuna PAS de ieri și de toate săptămânile, încercând să învinuiască Primăria că autorizează ceva, cum ar fi blocarea bulevardului Ștefan Cel Mare este o minciună grasă. Dacă aveți autorizația de blocare a bulevardului Ștefan cel Mare, vă rog să o prezentați public astăzi, în mod imediat. Asemenea autorizație nu există” susține Ceban.

În acest context, poliția a informat într-un comunicat de presă că a solicitat, repetat, Primăriei să dispună înlăturarea corturilor de către organizatorii protestului.

La fel, potrivit oamenilor legii, a fost a inițiat un proces pe faptul blocării traficului, toate acțiunile protestatarilor fiind documentate.

Menționăm că intervenția LIVE a lui Ceban vine după ce deputați PAS l-au acuzat pentru blocarea bulevardului Ștefan cel Mare de către protestatarii lui Șor, care au instalat pe arteră corturi, în fața Președinției.

Articole asemănătoare

Back to top button