fbpx

video | Câteva angajate ale Centrului de sănătate publică, surprinse în timp ce iau mită: „Eu îi spun măcar 1000, dar ea zice că doar 500 are”

În locul avertizărilor și sancționărilor, le propun diverse „oferte avantajoase” pentru a scăpa basma curată. Este vorba despre „târguiala” dintre câțiva angajate ale Centrului de sănătate publică din Chișinău și agenții economici nedisciplinați, care acceptă să dea mită de mii de lei doar pentru a scăpa de sancțiuni legale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Mai multe imagini cu înțelegeri ilegale au fost făcute publice de Centrul Național Anticorupție. Camerele video au surprins momentele în care angajatele de la Centrul de sănătate publică cer mai multe sume de bani de la antreprenori pentru a face abstracție de la ilegalitățile pe care le-au comis agenții economici în activitatea lor.

„Auzi, a venit asta și plângea că o săptămână a fost închisă, o săptămână lucrează, nu lucrează, și eu îi zic: „2000 de lei”, și ea că zice că numai 500 are. Eu îi spun măcar 1000, dar ea avea doar 500 de lei. Ei, măcar atât, decât nimic”, este discuția dintre două angajate, chiar în timp ce împart mita primită de la un „client”.

„Fetița aia de la laborator, eu am vorbit cu ea, și ca să nu fie amendă, ca să închidă tot, ea vrea 2000 de lei. Dacă sunteți de acord. Nu va fi decizie, nu va fi nimic. 2000 de lei și s-a închis totul”, îi spune o angajată a CSP unui alt agent economic.

Amintim că, astăzi, ofiţerii CNA au efectuat percheziţii la domiciliile, în automobilele, dar şi la birorurile mai multor angajați ai Centrului municipal de sănătate publică. În urma descinderilor, 11 persoane au fost escortate la CNA pentru audieri, fiind pornite 100 de cauze penale pentru corupere activă şi pasivă. În total, 25 de persoane sunt bănuite de acte de corupție.

Articole asemănătoare

Back to top button