fbpx

video | Banca Națională a Moldovei pune în circulație o nouă monedă. Primele imagini

Banca Națională a Moldovei (BNM) va pune în circulație vineri, 4 iunie, pe teritoriul republicii o monedă comemorativă cu valoarea nominală de 10 lei, dedicată aniversării a 30 de ani de la înființarea sa. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a BNM.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Noua monedă de 10 lei este confecționată din oțel, placat cu alamă și nichel, ceea ce îi conferă un aspect bimetalic: auriu și argintiu. În plan central al aversului monedei este prezentată imaginea stilizată a cifrei „30” în care este încadrată sigla BNM și inscripția „ANI”, iar sus este gravată imaginea Stemei de Stat a Republicii Moldova, în arc de cerc – inscripția „BANCA NAȚIONALĂ A MOLDOVEI” și un element decorativ.

Pe revers, urmând circumferința monedei este gravat un element decorativ, în plan central-valoarea nominală „10 LEI” și în partea de sus – anul punerii în circulație „2021″.

Moneda comemorativă va circula în paralel cu bancnota de 10 lei și moneda metalică de aceeași valoarea nominală.

BNM a mai pus în circulație 3 monede cu caracter comemorativ, prima fiind în 2018, când s-au împlinit 25 de ani de la introducerea leului moldovenesc, a doua – în 2019, cu ocazia a trei decenii de la adoptarea legilor despre limba de stat a Republicii Moldova și grafia latină, iar a treia – în anul 2020, fiind dedicată aniversării de 30 de ani de la adoptarea Drapelului de stat al Republicii Moldova.

Back to top button