fbpx

video | Au fost angajați să facă curățenie într-un garaj, însă au „curățit” încăperea de bunuri. Câțiva tineri, reținuți pentru furt

Trei indivizi originari din raioanele Hâncești, Soroca și Cantemir au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Chișinău pentru comiterea unui furt în proporții deosebit de mari.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tinerii s-au dovedit a fi cu vârstele cuprinse între 19 și 23 de ani, anterior judecați pentru infracțiuni analogice. În perioada 25 noiembrie – 20 decembrie, prin aces liber au sustras dintr-un garaj bunuri materiale ce aparțin unui bărbat în vârstă de 36 de ani.

În cadrul investigațiilor dispuse polițiștii au stabilit că proprietarul se cunoștea cu unul din tineri și i-a angajat pentru a face curățenie în garaj, fără a-i verifica. Aceștia profitând de faptul dat au fotografiat și plasat bunurile materiale pe site-urile de anunțuri pe care ulterior le vindeau.Suma prejudiciului constituie 279.020 lei.

Pe caz a fost pornită o cauză penală, iar polițiștii au identificat și reținut făptașii în comiterea infracțiunii, aceștia fiind escortați la inspectorat. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina, comunicând că o parte din bunuri au reușit să le vândă obținând un profit iar altele le-au depozitat într-un alt garaj și urmau să fie vândute.

Totodată s-a stabilit că inițiatorul sustragerii și comercializării bunurilor materiale ce nu le aparțin, a fost tânărul în vârstă de 21 de ani. Polițiștii au reușit să găsească o parte din bunuri care urmează a fi returnate proprietarului.

Tânărul în vărstă de 21 de ani a fost plasat în arest pentru 30 de zile, iar cei doi complici după expirarea termenului de 72 de ore se cercetează în stare de libertate. Pentru fapta comisă acetia riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 la 10 ani.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button