fbpx

video | Armata Israelului: Centrul de comandă al Hamas a fost găsit sub spitalul de copii din Gaza. Este posibil ca ostaticii să fi fost ținuți acolo

Arme găsite de forțele armate israeliene într-un centru de comandă al Hamas sub spitalul Rantisi din Gaza City, într-o fotografie publicată de armată luni, potrivit Times of Israel.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de apărare israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că unitatea de comando de elită Shayetet 13 a Marinei și Brigada blindată 401 au efectuat un raid la Spitalul Rantisi din orașul Gaza, care tratează copii, unde se aflau agenți Hamas.

„Sub spital, la subsol, am găsit un centru de comandă și control al Hamas, veste sinucigașe, grenade, puști de asalt AK-47, dispozitive explozive, RPG-uri și alte arme”, spune Hagari, într-o conferință de presă în limba engleză.

„Am găsit, de asemenea, semne care indică faptul că Hamas a ținut ostatici aici”, spune el, adăugând că acest lucru este încă în curs de investigare, dar că IDF dispune de informații pentru a-l verifica.

”În plus, am găsit dovezi că teroriștii Hamas s-au întors de la masacrul din 7 octombrie în acest spital, printre altele, după ce au măcelărit israelieni în casele lor”, spune el.

„Hamas se ascunde în spitale. Astăzi, vom expune acest lucru lumii”, spune el.

Hagari spune că FDI a lucrat pentru a permite evacuarea în siguranță a pacienților din Rantisi în ultima săptămână, precum și din alte spitale din nordul Gaza.

„Israelul i-a ajutat pe managerii spitalului să evacueze pacienții către un spital mai sigur”, spune el, adăugând că IDF a fost informat că ultimii 18 pacienți de la Rantisi au fost evacuați în siguranță.

„Acest lucru se datorează faptului că războiul nostru este împotriva Hamas, nu împotriva populației din Gaza. Mai ales nu împotriva bolnavilor, femeilor și copiilor”, spune el.

„Războiul nostru este împotriva Hamas, care îi folosește ca scuturi umane”, adaugă Hagari.

Articole asemănătoare

Back to top button