fbpx

video | „Afacere” cu fotografii intime în penitenciar! Schema pe care ar fi pus-o la cale un deținut

Un deținut din penitenciarul de la Cricova ar fi pus în aplicare o schemă de șantaj. Bărbatul de 30 de ani a făcut cunoștință pe rețelele de socializare cu o femeie de 32 de ani și ar fi convins-o să îi expedieze fotografii intime.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Peste câteva zile, femeia, prin intermediul unei rețele de socializare, a primit mesaj de la un alt individ care s-a prezentat mai întâi judecător, iar apoi polițist. El i-ar fi arătat fotografiile, ar fi amenințat-o că va trebui să răspundă penal pentru răspândirea imaginilor cu caracter pornografic și i-ar fi promis că o va ajuta să scape de pedeapsă dacă plătește 1000 de euro.

Femeia a acceptat oferta și a anunțat Poliția despre cele întâmplate. Ea urma să transmită banii altei femei, de 34 de ani, iar oamenii legii au constat că și această persoană este victima presupușilor escroci.

În timpul transmiterii mijloacelor financiare, ofițerii de investigație au constatat că femeia nu ar fi cunoscut nici proveniența și nici destinația banilor. Ulterior, a fost identificat un taximetrist care ar fi trebuit să ia banii de la a doua victimă și să-i transmită bărbatului din penitenciar.

În momentul preluării plicului, taximetristul a fost reținut pe teritoriul municipiului Chișinău, iar din declarațiile lui a fost identificată persoana care la moment se află în penitenciar. În urma perchizițiilor efectuate în penitenciarul de la Cricova, au fost depistate și ridicate două telefoane mobile, o cartelă SIM și un carnet cu diferite înscrisuri, care au fost recunoscute drept corpuri delicte și urmează a fi folosite ca probe în cadrul cauzei penale.

Oamenii legii au identificat încă o persoană ce a avut de suferit în urma presupuselor acțiuni ilegale ale suspecților. Actualmente se întreprind măsuri operative pentru identificarea altor victime.

Articole asemănătoare

Back to top button