fbpx

video | „Aducem Europa acasă”: Membrii cabinetului de miniștri îndeamnă cetățenii R. Moldova, prin filmulețe, să vină pe 21 mai în PMAN

Guvernul Moldovei se alătură apelului pentru participarea masivă la evenimentul care susține integrarea europeană. Membrii cabinetului de miniștri au făcut un apel către cetățeni, prin intermediul filmulețelor video postate pe rețelele sociale, pentru a se alătura Adunării Naționale „Moldova Europeană” care va avea loc duminică, 21 mai, în Piața Marii Adunări Naționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dorin Recean, premier: „Moldova este europeană! Pe 21 mai, venim cu toții la Adunarea „Moldova Europeană”, să spunem într-o voce unită că noi suntem europeni!

Nicu Popescu, vicepremier, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene: „Republica Moldova își dorește aderarea la Uniunea Europeană! Împreună vom reuși!”

Veronica Mihailov-Moraru, ministra Justiției: „Suntem angajați pe deplin să contribuim la o calitate mai bună a justiției – una din condițiile de bază în calea integrării europene.”

Dumitru Alaiba, vicepremier, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării: „Moldova poate! Moldova merită! Moldova va reuși! Moldova este Europa!”

Lilia Dabija, ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: „Locul Moldovei este în Uniunea Europeană!

Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecției Sociale: „Mai inclusivi, mai echitabili, mai solidari, aducem Europa acasă!”

Iordanca-Rodica Iordanov, ministra Mediului: „Susținem integrarea europeană. Viitorul țării noastre este în Uniunea Europeană!”

Victor Parlicov, ministrul Energiei: „Suntem europeni. Suntem o țară europeană și avem sprijinul Uniunii Europene!”

Anatolie Nosatîi, ministrul Apărării: „Ne dorim integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Ne dorim pace și stabilitate. Ne dorim un mediu sigur de securitate pentru cetățeni!
Împreună alegem un viitor european și prosper pentru țara noastră!”.

Ala Nemerenco, ministra Sănătății: „Construim Europa la noi acasă!”

Anatolie Topală, ministrul Educației și Cercetării: „Dorința noastră fermă este ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană”.

Vicepremierul Oleg Serebrian: „Pe 21 mai, venim să milităm pentru o Moldovă europeană și pentru o Moldovă reîntregită! Pe 21 mai, venim să spunem că ne dorim o Moldovă în Europa și Europa în Moldova!”

Ana Revenco, ministra Afacerilor Interne: „Alături de țara mea, alături de echipa Ministerului Afacerilor Interne și alături de toți cetățenii, voi fi în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a arăta determinarea noastră pentru un viitor în Europa”.

La Adunarea de duminică, 21 mai, sunt așteptați să participe toți cetățenii R. Moldova și cetățenii din diasporă. Harta celor 33 de orașe europene unde vor avea loc aceste întruniri o puteți găsi aici.

Evenimentul va avea două părți – adresări către cetățeni și, în cea de-a doua parte, un program artistic, iar durata evenimentului va fi de câteva ore. Programul îl găsiți aici.

Președintele grupului de organizare a evenimentului de duminică a subliniat că Piața Marii Adunări Naționale este rezervată pentru Adunare, lucru decis de Comisia Situații Excepționale. La fel, s-a menționat că Ministerul Afacerilor Interne va asigura fluidizarea traficului, astfel încât cetățenii care doresc să ajungă la Adunare să o poată face liber, neîngrădit și fără obstacole, iar numărul de unități de transport public din Chișinău și suburbii va fi suplimentat. Cetățenii care se vor deplasa din diferite regiuni ale țării pot vedea aici  harta parcărilor amenajate.

De asemenea, Artur Mija a precizat că guvernul va asigura toate condițiile pentru un eveniment bine organizat: vor fi instalate unități sanitare și oamenilor le va fi asigurată apă potabilă, la solicitare.

Articole asemănătoare

Back to top button