fbpx

Victoria Furtună cere de la Maia Sandu un milion de lei drept daune morale

Procuroarea anticorupție Victoria Furtună cere un milion de lei drept daune morale pentru defăimare intenționată de la președinta Maia Sandu. Suma se regăsește în cererea prealabilă pe care i-a expediat-o luni șefei statului, iar banii, potrivit ei, ar urma să fie donați copiilor orfani și bătrânilor aflați la azil.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Cu cât este mai înaltă poziția în stat – cu atât mai mare trebuie să fie responsabilitatea pentru tot ceea ce faci și ce spui. Funcția de președinte a țării nu conferă permisiunea de a face declarații false, lipsite de dovezi pentru a denigra intenționat pe cineva.

(…) 1 000 000 de lei am solicitat în calitate de daune morale în cererea prealabilă expediată astăzi pe numele Maiei Sandu pentru defăimare intenționată.”

Victoria Furtună și-a depus demisia pe 11 martie, după ce ar fi fost declarată de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) „o amenințare la adresa securității naționale”. Aceasta susține că SIS i-a fi înaintat oficial învinuirea după ce ar fi inițiat, pe 11 ianuarie, curent, un dosar care ar demonstra că instituții publice ale statului ar fi fabricat și ar fi diseminat informații false împotriva judecătorilor neloiali guvernării.

Totodată, Furtună a anunțat că a depus o cerere prealabilă prin care solicită anchetarea Serviciului de Informații și Securitate, pe care îl acuză de „inchiziție în justiție”. De asemenea, ea a anunțat că va cere și președintei Maia Sandu să-i prezinte scuze publice pentru învinuirile pe care i le-a adus, după ce șefa statului a acuzat-o că ar fi comis „abuzuri serioase”, „pe vremea lui Plahotniuc”.

Articole asemănătoare

Back to top button