fbpx

Vești bune pentru șoferi. De astăzi au intrat în vigoare noi prevederi, care i-ar putea scăpa de răspunderea penală

Codul Penal a fost completat cu noi hotărâri ce prevăd că șoferii care au cauzat vătămări medii a integrității sau a sănătății vor scăpa de răspundere penală dacă vor reuși să ajungă la o înțelegere cu persoana care a avut de suferit.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Împăcarea persoanelor implicate va putea fi aplicată și în cazul nerespectării regulilor de securitate a circulaţiei sau dacă șoferul a cauzat din imprudenţă o vătămare medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii.

Potrivit Codului penal, împăcarea este actul de înlăturare a răspunderii penale pentru o infracţiune uşoară sau mai puţin gravă, dacă persoana nu are antecedente penale pentru infracţiuni similare comise cu intenţie sau dacă în privinţa sa nu a mai fost dispusă încetarea procesului penal, ca rezultat al împăcării, pentru infracţiuni similare comise cu intenție în ultimii cinci ani, scrie Bizlaw.

Menționăm că până la efectuarea modificărilor, această încălcare se pedepsea cu o amendă în mărime de până  32.500 de lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la trei ani cu sau fără privarea dreptului de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la doi ani.

Articole asemănătoare

Back to top button