fbpx

Va lupta pentru o schimbare în bine. Ion Lazarenco se pregătește să înoate 30 de kilometri în râul Nistru, pentru un scop nobil

Ion Lazarenco, candidatul Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace, va parcurge prin înot un traseu de 30 km în râul Nistru, alăturându-se, astfel, celebrării celei de-a 30-a aniversare a Convenției cu privire la Drepturile Copilului.

Evenimentul va avea loc joi, 25 iulie, fiind organizat de UNICEF. Joi vor fi prezenți și: reprezentanta de țară UNICEF în Moldova, Desiree Jongsma, Maia Banarescu, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului în Republica Moldova, dar și 130 de copii din corul La La Play Voices, alături de dirijorul Andriano Marian.

Locuitorii satelor de pe malul Nistrului sau din regiunile învecinate sunt îndemnați să-l susțină și să-l încurajeze pe înotător, prin prezența personală la locul de plecare sau de sosire al cursei de înot.

Și în 2013 Ion lazarenco a înotat de-a lungul râului Nistru, cu riscul vieții, timp de 8 zile, pentru a transmite un puternic mesaj de pace oamenilor de pe ambele maluri.

Ion Lazarenco este printre puținii oameni de pe glob care a reușit să traverseze prin înot, din prima încercare, cele 7 strâmtori, numite și provocări ale Oceanului: Canalul Mânecii, Strâmtoarea Gibraltar, Canalul de Nord, Canalul Catalina, Canalul Molokai, Canalul Tsugaru și Strâmtoarea Cook.

A fost declarat Omul Anului 2018 de către Asociația Mondială a Înotătorilor de Ape Deschise, iar la începutul anului curent a fost declarat candidat oficial al Republicii Moldova la Premiul Nobel pentru Pace.

Articole similare

Close