fbpx

UTM este universitatea nr. 1 din Moldova, potrivit clasamentului Webometrics

UTM este lideră printre universitățile din Republica Moldova, conform ultimului raport Webometrics. Mai mult, universitatea se poziționează pe locul 999 în lista universităților din Europa.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit raportului, instituția superioară de învățământ ocupă locul 221 în Europa Centrală și de Est şi 3116 în lume. Printre indicatorii luați în calcul la realizarea clasamentului se numără prezența online, vizibilitatea, numărul de citări înregistrate de autorii instituției pe platforma Google Scholar, numărul de lucrări printre primele 10% cele mai citate la 26 de discipline.

Menționăm că, în clasamentul din ianuarie 2020, UTM, la fel, a deținut întâietatea la nivel național printre universitățile din Republica Moldova.

Reprezentanții universității spun că acesta este rezultatul evident al efortului consolidat depus de-a lungul ultimilor ani de comunitatea academică a Universității, conform Strategiei de dezvoltare instituțională promovată consecvent de către rectorul UTM, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan – un manager de top, care propulsează UTM printre cele mai prestigioase universități ale lumii.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Științifice din Spania, începând cu anul 2004. Ierarhizarea în cadrul acestuia se efectuează pe baza datelor web accesibile publicului, rezultatele fiind anunțate anual, în lunile ianuarie și iulie.

Articole asemănătoare

Back to top button