fbpx

update, ultima oră | La bordul aeronavei care s-a prăbușit în Afganistan se aflau peste 80 de persoane

Update: La bordul avionului care s-a prăbușit acum puțin timp în urmă în Afganistan se aflau 83 de persoane. Totul s-a întâmplat după ce aeronava a luat foc în aer. Actualmente, însă, încă nu se cunosc date despre victime, transmite mediafax.ro, cu referire la declarațiile oficialilor locali.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Știrea inițială: Un alt avion de pasageri s-a prăbușit în estul Afganistanului, provincia Ghazni. Acesta ar fi aparținut companiei Ariana Airlines, iar tragedia s-ar fi întâmplat din cauza unor erori tehnice.

Potrivit BBC, reprezentanții companiei aeriene au negat informația precum că vehiculul le-ar aparține.

„Un avion Boeing al companiei de stat Ariana Airlines s-a prăbușit în regiunea Sado Khel, în jurul orei locale 1:00 PM”, a declarat Arif Noori, purtătorul de cuvânt al biroului guvernamental din Ghazni.

Până în acest moment nu se cunosc date cu privire la numărul victimelor. Ahmad Khan Seerat, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Ghazni, a declarat că „zona nu este sigură din cauza prezenţei insurgenţilor”.

Amintim că, pe 8 ianuarie, un avion Boeing 737-NG al companiei Ukraine International Airlines, cu 176 de persoane la bord, s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe Aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Nici o persoană nu a supraviețuit. Avionul a fost doborât de un obiect militar.

Pe 21 ianuarie, un accident aviatic s-a produs în Australia, după ce un avion folosit pentru stingerea incendiilor s-a prăbușit într-o regiune muntoasă din statul New South Wales. În urma impactului violent, membrii echipajului au decedat.

Pe 25 ianuarie, un elicopter din Moldova a fost lovit în Afganistan cu o rachetă. Doi membri ai echipajului, originari din Ucraina, au suferit răni ușoare.

Ieri, 26 ianuarie, un alt elicopter – cu nouă persoane la bord – a luat foc în aer şi s-a prăbuşit în Calabasas, sudul Californiei. Printre pasageri era și celebrul baschetbalist american Kobe Bryant, împreună cu fiica sa. Nimeni nu a supraviețuit.

Revenim cu detalii…

Articole asemănătoare

Back to top button