fbpx

update | Precizările Poliției despre atacurile lupilor la Florești. Haita, observată de unul dintre ciobani

(update, ora 12:30)

Jana Molceanov, ofițera de presă a Inspectoratului de Poliție Bălți, ne-a comunicat că oamenii legii au fost alertați doar în urma unui caz de atac al animalelor. Totul s-a întâmplat pe 22 decembrie, la ora 09:00.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ciobanul din localitatea Ciuciulești, Florești, a comunicat că au fost sfâșiate 16 oi, iar pe lângă Poliția a intervenit și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), care a stabilit că oile au fost ucise de animale sălbatice. Ulterior, ciobanul a declarat că a văzut haita de lupi anterior.

Stăpânul a declarat că nu are pretenții, iar cazul rămâne încă deschis. În același timp, conform oamenilor legii, nimeni nu a fost amendat pentru împușcături, așa cum se vehiculează în spațiul public.

Știrea inițială

O haită de lupi atacă animalele în mai multe localități din raionul Florești. Potrivit martorilor, în această dimineață, mai multe oi au fost găsite sfâșiate de către o localnică.

Femeia a relatat pentru unimedia.info că a găsit dimineața poarta de la ocol ruptă și un animal fără suflare. Ulterior, proprietarii au observat alte cinci oi pe imaș, iar 20 de capre au dispărut. Dintre acestea, 18 au fost găsite, iar despre două stăpânii nu știu deocamdată nimic.

Potrivit stăpânei, imediat au fost alertați oamenii legii, dar și specialiștii veterinari, precizează sursa citată. La fața locului s-a încheiat un proces verbal, însă nu pot întreprinde nimic, deoarece nimeni nu se face vinovat de venirea lupilor. Așadar, aceasta afirmă că a fost nevoită să vândă restul animalelor, de frică să nu se repete scenariu.

Localnicii mai relatează haita se deplasează în raza satelor Ciutulești, Serbești și Nicolaevca. Din aceasta fac parte aproximativ 12-15 animale, iar săptămâna trecută acestea au atacat alte două stâni, unde au ucis circa 35 de ovine și caprine.

ZUGO a solicitat informații de la Poliție despre caz. Revenim cu alte detalii la subiect.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

 

Articole asemănătoare

Back to top button