fbpx

update | MAEIE, despre cei doi alpiniști moldoveni despre care s-a spus că ar fi murit: „Operațiunea de căutare e în continuare în desfășurare”

Update (15:40) Ministerul de Externe neagă informațiile precum că cei doi moldoveni au fost găsiți fără suflare și notează că se află în legătură permanentă cu misiunea de salvatori, iar operațiunea de căutare este în continuare în desfășurare. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anterior, presa locală a scris că aceștia au urmat traseul sub numărul patru, iar salvatorii au găsit și cortul lor. Jurnaliștii au indicat că corpurile neînsuflețite și lucrurile acestora ar fi fost găsite pe muntele Ushba din regiunea Svaneti.

Precizăm că salvatorii georgieni caută moldovenii de câteva zile. Din cauza condițiilor meteorologice, aceștia nu au putut ridica elicopterele specializate în aer.

Ministerul de Externe de la Chișinău anunța marți că operațiunea de salvare a fost demarată de autoritățile georgiene pe 3 septembrie. Deoarece nu era posibilă intervenția prin aer, în zonă a fost detașată o misiune terestră.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button