fbpx

Un tânăr de 17 ani a fost ucis de un rechin în timp ce făcea surf. Este al cincilea atac mortal de la începutul anului, în Australia

Un adolescent de 17 ani a fost ucis de un rechin în timp ce făcea surf. Anunțul a fost făcut de forțele de ordine locale.

Potrivit declaraţiilor martorilor, adolescentul ar fi fost atacat de un rechin în timp ce practica surfingul sâmbătă după-amiază, la Wooli Beach, în apropierea oraşului Grafton, situat la o distanţă de 611 kilometri nord de Sydney.

Mai mulți oameni au sărit în ajutorul victimei, care era plină de sânge. Potrivit Poliției, i-a fost acordat primul ajutor medical, însă în ciuda resuscitărilor, băiatul a decedat, scrie telegraph.co.uk.

În urma acestui tragic incident, plajele din regiune au fost închise. Este al cincilea atac mortal care a avut loc în Australia, de la începutul anului curent. Săptămâna trecută, un bărbat care pescuia cu suliţa a fost ucis de un rechin în largul coastelor Insulei Fraser pe coasta de est.

În luna iunie, un bărbat de 60 de ani care practica surful, a fost ucis de un rechin alb, cu o lungime de trei metri, în apropiere de Kingscliff, la 800 de kilometri nord de Sydney. În aprilie, un jandarm de 23 de ani a fost atacat şi ucis de un rechin la Marea Barieră de Corali. În ianuarie, un scafandru de 57 de ani şi-a pierdut viaţa în urma atacului unui rechin în largul coastelor Australiei de Vest. Trupul acestuia nu a fost încă descoperit.

Până în 2020, numărul atacurilor mortale înregistrate în zona Australiei erau de doar unul în fiecare an. Nu au existat incidente fatale în 2019.

Articole asemănătoare

Back to top button