fbpx

Un sat din R. Moldova și o localitate din Bulgaria s-au înfrățit

Localitatea Dolni Dabnik, regiunea Pleven din Bulgaria, și comuna moldovenească Gangura, raionul Ialoveni, au devenit așezări înfrățite. Acordul de cooperare dintre cele două localități a fost semnat de Radoslav Todorov, viceprimarul municipiului Dolni Dabnik, și Marcel Bobeica, primarul comunei Gangura, transmite BTA.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acordul are ca scop stabilirea unor relații reciproc avantajoase în domeniile culturii, activităților comunitare, patrimoniului cultural, sportului și turismului. Părțile vor coopera, de asemenea, în activități sociale, economice, agricultură și silvicultură pentru a crea condiții favorabile dezvoltării cu succes a celor două localități, scrie Moldpres.

O delegație din Bulgaria, inclusiv primarul satului Krushovitsa, municipiul Dolni Dabnik, Metodi Nedyalkov, și președintele Centrului comunitar din satul Krushovitsa, Ivan Petkov, au vizitat cea mai mică așezare cu o populație bulgară (160 de locuitori, dintre care 78 sunt bulgari) din Moldova – satul Homuteanovca, care face parte din comuna Gangura, a declarat pentru BTA inițiatorul înfrățirii, președintele Fundației „Viitorul 2008”, Ivaylo Angelov.

Aceasta este a șaptea înfrățire între satele bulgare și moldovenești, organizată de fundație.

Conform recensământului din 2004, în comuna Gangura locuiesc 910 persoane, dintre care 61 sunt etnici bulgari. Gangura a fost fondată în 1485.

Articole asemănătoare

Back to top button