fbpx

Un pește gigant pe cale de dispariție, licitat cu o sumă record în Tokyo. Cât a costat specia de 278 de kilograme?

La renumita piață de pește din Tokyo s-a desfășurat prima licitație din acest an. Vedeta acesteia a fost un ton roșu de 278 de kilograme, fiind considerat o specie pe cale de dispariție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pentru giganticul pește un magnat japonez al sushi-ului a plătit suma record de 333,6 milioane de yeni (2,7 milioane de euro). Astfel, Kiyoshi Kimura, proprietarul lanţului de restaurante Sushizanmai, a devenit și cel care va trebui să decidă ce să prepare din tonul capturat în largul coastei nordice a Japoniei.

Kimura a declarat reporterilor că „tonul arată foarte proaspăt şi gustos, dar cred că este prea mult”, adăugând că a plătit de cinci ori mai mult decât se aştepta. Japonezul a fost recordmanul acestei licitaţii tradiţionale şase ani la rând, până în 2017.

Tonul roşu este clasificat ca o specie pe cale de dispariţie de către World Wildlife Fund, care apreciază că drept ilegal pescuitul acestuia. În decembrie, Japonia a anunţat că va relua vânătoarea comercială de balene şi se va retrage din International Whaling Commission (IWC), scrie presa română. Organizaţia a interzis vânătoarea de balene în 1986, după ce unele specii au fost aproape de dispariţie.

Câştigarea primei licitaţii a anului în Japonia este mai mult o demonstraţie de putere şi licitatorii luptă pentru atenţia şi onoarea ce vine după câştigarea produsului.

Articole asemănătoare

Back to top button