fbpx

Un nor de fum din zona Cernobîl se deplasează către Odesa. Ce spune Agenția de Mediu a Republicii Moldova

Un nor de fum din zona Cernobîl se deplasează către sud, respectiv spre sud-vestul Ucrainei – zona Odesa și nordul Mării Negre. Autoritățile ucrainene au raportat miercuri că un incendiu a cuprins mai multe hectare de vegetație din zona de excludere.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ucraina a informat pe 20 mai Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) că noile incendii din zona din apropierea centralei nucleare din Cernobîl „nu au reprezentat o amenințare radioactivă”, a spus directorul general Rafael Mariano Grossi.

În același timp, Agenţia de Mediu a Republicii Moldova, realizează monitoringul calității factorilor de mediu, în scopul asigurării persoanelor fizice și juridice cu informaţii privind calitatea mediului.

În scopul monitorizării radioactivităţii mediului pe teritoriul republicii Moldova, zilnic sunt efectuate măsurători sistematice ale fondului radioactiv prin intermediul sistemelor automatizate tip “Mira”.

Cu referire la norul de fum din zona Cernobil, aparut în urma unui incendiu forestier de amploare în regiunea Kiev, Agenția a comunicat că până la momentul actual valorile înregistrate se încadrează în limitele caracteristice de fond ale Republicii Moldova, astfel nu prezintă motiv de îngrijorare pentru populaţie.

Articole asemănătoare

Back to top button