fbpx

Un elev de 10 ani din Moldova, abuzat sexual de colegul său de clasă. Incidentul, filmat și distribuit pe internet

Un copil de 10 ani, elev la un liceu din Republica Moldova, a fost abuzat sexual de colegul său de clasă. Cazul a ieșit la iveală după ce întreaga scenă a fost filmată și distribuită într-un chat închis de pe WhatsApp, de unde, ulterior, au aflat profesorii, dar și directorul școlii, care au alertat poliția.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Incidentul a avut loc la sfârșitul lunii martie, într-o clădire părăsită de lângă liceul la care învățau cei doi copii, transmite unimedia.info. Acum, cazul este cercetat de poliție.

„Actualmente se stabilesc toate circumstanțele. Sunt audiați părinții, colegii, profesorii și suspectul. Ulterior, dacă acesta va fi găsit vinovat, părinții urmează să fie sancționați contravenţional”, a declarat ofițera de presă a IGP, Mariana Bețivu.

Poliția a menționat că victima este caracterizată pozitiv din partea instituţiei de învăţământ, în timp ce băiatul care l-ar fi agresat are absenţe nemotivate și în ultima vreme înregistrează rezultate proaste la învățătură.

Potrivit poliției, autoritățile publice locale au fost sesizate despre caz, iar reprezentanții instituțiilor de profil ar consilia minorii și familiile acestora.

În cazul în care un minor a devenit martor sau victimă a abuzului și explotării sexuale, puteți sesiza Centrul Internaţional „La Strada” pe platforma www.siguronline.md, la telefonul 0 800 77777 (apeluri din țară), +373 22 23 33 09 (apeluri de peste hotare), dar și la telefonul de încredere pentru femei și fete 0 8008 8008.

Totodată, puteți apela la 0 22 758 806 – Centrul Naţional de Prevenire a Abuzului faţă de Copii CNPAC, care promovează dreptul copiilor la protecţie împotriva oricăror forme de violență, îndreptându-şi acţiunile spre informarea, sensibilizarea şi motivarea societăţii în vederea stopării relelor tratamente faţă de copii.

Articole asemănătoare

Back to top button