fbpx

Un bebeluș a decedat la spital, după două ore de așteptare a ambulanței. Reacția instituției medicale

Un copil de doar patru luni ar fi ajuns aseară, la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii nr.1 din capitală, fără semne vizibile de viață, după ce ambulanța solicitată de părinți ar fi ajuns la două ore de la chemare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Medicii de gradă au declarat că, atunci când a ajuns la spital, micuțul era deja în stare critică, iar după mai multe tentative de resuscitare lucrătorii medicali nu au putut face nimic altceva decât să constate decesul.

Specialiștii care au investigat preliminar cazul presupun că micuțul ar fi avut o infecție meningococică cu efect fulminant, pe corp fiind observate mai multe erupții hemoragice. Totuși, diagnoza urmează să fie stabilită după expertiza medico-legală, potrivit agora.md.

În urma acestui caz a fost deschisă o anchetă de serviciu, a comunicat, pentru jurnal.md, ofițerul de presă al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Diana Blanaru.

Reacția IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească:

„Motivul apelului la 112 a fost copil cu febră 38°C și alergie pe gât. La cazul dat a fost direcționată o echipă de asistență medicală urgentă specializată pediatrică, care a ajuns cu întârziere din cauza că în acest interval de ore erau 38 solicitări în așteptare, în majoritatea cazurilor copii. Mama copilului a relatat medicilor că pe data de 30 ianuarie, la ora 14:00, starea copilului s-a agravat brusc și a apărut febra de 38°C. Aceasta i-ar fi administrat de sine stătător medicamente pentru scăderea febrei, iar la scurt timp a constatat că copilului i-au apărut pe corp erupții cutanate, după asistență medicală nu s-a adresat. Peste șase ore și jumătate aceasta a apelat Serviciul 112.

La momentul sosirii echipei de urgență, copilul a fost găsit în stare gravă, cu erupții cutanate pe față, gât și membre. După examinarea pacientului, echipa i-a acordat asistență medicală, fiind monitorizat permanent, cu administrare de oxigen, pe durata transportării la cea mai apropiată instituție medicală, în secția de reanimare.

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească regretă acest caz tragic și reiterează populației că ambulanța trebuie solicitată doar în cazul în care este pusă viața în pericol, întrucât apelurile non-urgente provoacă întârzieri în acordarea ajutorului medical persoanelor care se află în situații de urgență, uneori având consecințe fatale”.

Despre această întâmplare a povestit și cântăreața Tatiana Heghea pe pagina sa de Facebook, spunând că a trăit clipe de groază, văzând suferința mamei pruncului.

 

Articole asemănătoare

Back to top button