fbpx

Un bărbat din Chișinău, reținut pentru trafic de influență. Ar fi vrut să soluționeze un dosar în schimbul a 20 000 de euro

Un bărbat din capitală a fost reținut de ofițerii Direcției generale teritoriale (DGT) Nord a CNA și procurorii oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Bănuitul ar fi pretins și primit 20 000 de euro de la o femeie sub pretextul că ar putea influența decizia pe un dosar penal, aflat la examinarea Poliției și Procuraturii din Drochia.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit denunțătorului, suspectul ar fi susținut că poate determina persoane publice din cadrul Poliției și Procuraturii Drochia să înceteze urmărirea penală în privința fiului acesteia, dar și a altor șapte persoane, cercetate pentru amenințare cu omor și vătămare corporală gravă. În vara anului 2022, femeia i-a transmis 5000 de euro, iar ulterior 15 000 de euro, care conform ratei medii oficiale de schimb a BNM constituia suma de 408 084 de lei.

Astăzi, în urma acțiunilor de urmărire penală, efectuate de ofițerii și procurorii anticorupție, bănuitul a fost reţinut pentru 72 ore și plasat în izolatorul DGT Nord.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Articole asemănătoare

Back to top button