fbpx

Un automobil în valoare de 700.000 de lei a fost sechestrat de CNA. Motivul

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis o ordonanță de sechestru, în baza delegației Serviciului Fiscal de Stat, pe un mijloc de transport, în valoare de circa 700 000 de lei, săptămâna trecută. Totodată, pentru 4 autoturisme au fost emise 2 ordine de înghețare, iar pentru 2 bunuri sechestrate anterior de Agenție, în valoare de circa 5 milioane de lei în dosarul fraudei bancare, a fost emisă o încheiere judecătorească.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În prezent, ARBI are în examinare 98 de delegații pe 69 de cauze penale în privința a 146 de subiecți.

În perioada menționată, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 4 expertize judiciare, dintre care 2 conoscopice, una criminalistică și una IT, în procedură fiind 63 de expertize.

Ofițerii de urmărire penală au pornit o cauză penală și au propus pentru transmitere în judecată alte 2 cauze penale. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 380 de dosare.

Direcția legislație a recepționat 4 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 11 rapoarte de expertiză și 9 avize. La moment, se lucrează pe 44 de materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 6 analize operaționale și a inițiat 6 noi, alte 101 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 19 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 168 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 5 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 36 de apeluri. Totodată, 1374 de materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului.

7 persoane au fost plasate în izolatorul Centrului, iar în penitenciare se află 9 persoane, arestate în dosarele CNA.

Articole asemănătoare

Back to top button