fbpx

Un adolescent care făcea spearfishing a fost atacat de un rechin lung de cinci metri

Luke Pascoe, un adolescent de 17 ani, făcea spearfishing în largul insulei Mistaken, lângă plaja Goode, la sud de Albany, Australia, luni, când a fost mușcat de ceea ce el crede că a fost un rechin alb, lung de 5 metri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Imediat după ce prădătorul a lansat atacul, prietenul lui Luke, Conner Shirley, a intrat în acțiune.

„Conner a fost cel care m-a ajutat să urc pe o stâncă și apoi m-a cărat 2 kilometri de-a lungul stâncilor până la mașină și m-a condus la spital”, a spus Luke.

„Îi datorez viața. Aseară, eram întins în pat și mă gândeam cât de norocos sunt să mai fiu aici”, a adăugat acesta, potrivit stirileprotv.ro.

Conner a dezvăluit că și-a folosit cureaua de scufundare pe post de garou pentru a-i opri sângerarea lui Luke, care suferise trei răni la nivelul picioarelor.

El a declarat, pentru ABC, că a împușcat un pește în timp ce se afla la o adâncime de 10 metri, iar acest lucru a atras rechinul.

Luke a încercat să urce repede la sufrafață, însă prădătorul l-a mușcat de picioare.

De pe patul de spital, tânărul a spus că știa foarte bine care sunt riscurile scufundărilor și că nu este supărat pe rechin.

„Este mai mult vina mea decât a rechinului”, a afirmat Luke.

În ciuda faptului că a fost la un pas de moarte, el a mărturisit că își dorește să intre înapoi în apă după ce se va videca.

La rândul său, tatăl lui Luke, Lloyd Pascoe, a declarat că este mândru de rezistența arătată de fiul său și de modul rapid în care a acționat Conner.

Articole asemănătoare

Back to top button