fbpx

ultima oră, video | Curtea Constituțională a anulat actele emise în perioada 7-9 iunie. Decizia este fără drept de atac

Judecătorii CC au anulat ultimele acte, emise în perioada 7-9 iunie. Hotărârea a fost pronunțată în cadrul ședinței de astăzi a Curții Constituționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

La baza anulării a stat situația de fapt din Republica Moldova, în special anunțul transferului de putere către Guvernul prim-ministrei Maia Sandu și a coaliției formate în Parlamentul Republicii Moldova, se arată într-un comunicat emis de Curtea Constituțională.

Hotărârea Curții din 15 iunie 2019 se dorește a fi o sursă a păcii sociale, a menținerii statului de drept, a democrației, precum și a garantării unui cadru adecvat de protecție a drepturilor omului prin combaterea unei instabilități politice de anvergură.

Prin anularea actelor Curții din perioada 7-9 iunie, Parlamentul condus de Zinaida Greceanîi dobândește, ope constitutionis, calitatea de Parlament constituțional, fiind revigorate actele normative adoptate de acesta până acum, precum și actele adoptate de Guvernul Republicii Moldova condus de Maia Sandu.

Amintim că, în perioada 7-9 iunie, Curtea Constituțională a declarat nelegitimă formarea majorității parlamentare și alegerea speakerului, l-a suspendat din funcție pe Igor Dodon și i-a oferit atribuții de dizolvarea a Legislativului lui Pavel Filip, dar și a calificat drept nelegitimă numirea Maiei Sandu în funcția de prim-ministră.

Articole asemănătoare

Back to top button