fbpx

ultima oră | Un alt moldovean infectat cu virusul COVID-19 a decedat. Despre cine este vorba?

În Republica Moldova a fost înregistrat al patrulea deces din cauza virusului COVID-19. Este vorba despre un bărbat originar din raionul Briceni. Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul briefingului din această seară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Pacientul era internat la Spitalul Raional Edineț. Potrivit ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, moldoveanul interacționase cu un număr impunător de persoane, inclusiv cu personalul medical.

„Când i-au fost prelevate probe, pentru că existau suspiciuni că este infectat, s-a ascuns informația că a intrat în contact cu anumite persoane. În rezultat, acele persoane au intrat în contact cu un număr mare de oameni, inclusiv și angajați medicali.

Știu că o să apară întrebarea: de ce a rămas internat la acest spital raional… După ce persoana s-a adresat și i-au fost făcute investigațiile medicale, și-a pierdut cunoștința. Astfel, doctorii au decis că nu va fi posibilă transportarea acestuia la un spital strategic. Așa că a rămas izolat până la aflarea rezultatului testului. Din păcate, însă, acesta a decedat”, a declarat funcționara.

În acest moment, autoritățile stabilesc cercul de persoane care a fost în contact cu pacientul. Ministra a mai confirmat și decesul din Transnistria, înregistrat pe 29 martie.

Actualmente, în Moldova au fost înregistrate 353 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19. Din acest total, patru persoane au decedat, iar 22 au fost tratate.

CITEȘTE ȘI:

În Transnistria a decedat prima pacientă din cauza coronavirusului. Anunțul autorităților autoproclamate

Articole asemănătoare

Back to top button