fbpx

ultima oră | Procurorul general interimar a cerut în Parlament ridicarea imunității deputaților Ilan Șor și Marina Tauber

Procurorul general interimar Dumitru Robu a venit la ședința plenară a Parlamentului din 19 mai. Procurorul solicită ridicarea imunității parlamentare a deputaților din fracțiunea parlamentară a Partidului politic ”Șor” – Marina Tauber și Ilan Șor. Cei doi sunt bănuiți de spălare de bani în proporții deosebit de mari și escrocherie în proporții deosebit de mari de către un grup criminal organizat.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Cererile privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a celor doi deputați în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală au fost adresate Președintelui Parlamentului de către Procurorul General.

Comisia juridică, numiri şi imunități va examina cele patru cereri și va prezenta plenului Parlamentului rapoartele pe marginea acestora.

Președintele Legislativului Igor Grosu a precizat că au parvenit 4 cereri din partea procurorului general interimar.

Igor Grosu, președintele Parlamentulii: „Cerere privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputaților în Parlamentul Republicii Moldova, Marina Tauber și Ilan Șor, în vederea reținerii, arestării și percheziției și trimiterii în judecată pe acestora.”

Conform art. 95 din Regulamentul Parlamentului, în cazul în care deputatul a comis o infracţiune sau o contravenţie, Procurorul General poate cere Parlamentului ridicarea imunităţii acestuia pentru a efectua măsuri procesuale de reţinere, percheziţionare, arestare sau trimitere în judecată. Cererea de ridicare a imunităţii deputatului se înaintează pentru fiecare infracţiune sau contravenţie separat.

 

Articole asemănătoare

Back to top button