fbpx

ultima oră | Poliția are o hartă interactivă pentru a urmări cetățenii care nu respectă regimul de autoizolare

Autoritățile au creat o hartă interactivă pentru a urmări persoanele care sunt monitorizate și nu respectă regimul de autoizolare. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing organizat de MAI.

Conform responsabililor, sistemul include informațiile introduse în fișele epidemiologice. Astfel, oamenii legii pot vizualiza de unde au venit cetățenii, din ce cauza trebuie să se autoizoleze, care sunt datele de contact și adresa unde trebuie să se afle în perioada monitorizării. Totodată, ministrul de Interne, Pavel Voicu, a precizat că există modalități pentru a stabili dacă cetățenii încalcă rigorile, însă nu a menționat despre ce anume este vorba.

Amintim că, potrivit normelor în vigoare, cetățenii care au revenit din străinătate sau care au contactat cu persoane infectate și nu au simptome trebuie să se autoizoleze pentru 14 zile.

CITEȘTE ȘI:

ultima oră | 119 persoane, documentate pentru că nu au respectat regimul impus de autorități. Anunțul făcut de ministrul de Interne

ultima oră | Persoanele care intră în țară ar putea fi testate obligatoriu pentru a identifica dacă nu sunt infectate cu virusul COVID-19

Articole similare

Back to top button
Close