fbpx

ultima oră | Moldova va împrumuta încă 234 de milioane de dolari. Creditul de la FMI a fost votat de Parlament

FMI va acorda Republicii Moldova un împrumut de circa 234 de milioane de dolari. Parlamentul a aprobat astăzi cele două Acorduri ale Guvernului Republicii Moldova cu Fondul Monetar Internațional.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Banii vor fi utilizați pentru finanțarea deficitului bugetului de stat. Prin intermediul instrumentului de finanțare rapidă, Republica Moldova va atrage un împrumut de circa 156 de milioane de dolari. Dobânda este de 1,5%, cu o perioadă de grație de trei ani și trei luni și o perioadă de rambursare de un an și nouă luni. Maturitatea împrumutului este de cinci ani, iar suplimentar Republica Moldova va achita un comision unic de 0,5% din sumă.

Prin intermediul mecanismului de creditare rapidă, țara noastră va accesa un împrumut de la FMI de circa 78 de milioane de dolari. Dobânda este de 0%, cu o perioadă de grație de cinci ani și șase luni. Maturitatea împrumutului este de 10 ani.

Cele două legi au fost votate în lectura finală cu 85 de voturi și vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

CITEȘTE ȘI: 

ultima oră | În ciuda împotrivirilor, acordul de finanțare din Federația Rusă a fost votat de Parlament!

Articole asemănătoare

Back to top button