fbpx

ultima oră | Dodon cheamă cetățenii la un marș pașnic pentru susținerea noii guvernări: Cu cât mai mulți vom fi, cu atât mai repede va avea loc transmiterea puterii

Într-o conferință de presă susținută astăzi, președintele țării, Igor Dodon, a anunțat organizarea unui marș pașnic pentru susținerea noii guvernări. Astfel, pe 16 iunie, începând cu ora 11:00, șeful statului invită toți cetățenii Republicii Moldova să vină în fața Parlamentului pentru „a susține transmiterea pașnică a puterii”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Pe 8 iunie Republica Moldova a început filă nouă. Această nouă guvernare este susținută de tot mai multă ume din interiorul țării. Consilieri, aleși locali zilnic vin cu mesaje în susținerea noii guvernări.

Vreau să mă adresez medilor, militarilor, funcționarilor – vă îndemn să aveți curaj, așa cum am avut noi, nu aveți frică. Vă îndemn să veniți cu declarații în susținerea Guvernului legitim. Nu vă temeti, nimeni nu va fi pedepsit. Eu știu că ați fost fortați să deveniți membri PD. Noi nu vom fi așa cum a fost PD. Nimeni nu va fi pedepsit pentru că a fost membrul vreunui partid. 

Dacă astăzi, mâine, poimâine noi vom fi mai mulți, atunci transmiterea puterii va fi mai pașnică și mai rapidă. Noi am fost din opoziție din 2009, nu-i nimic strașnic. Veniți în Parlament – veți fi o opoziție puternică.

Mă bucur că partenerii externi vin cu mesaje de susținere. Zilnic suntem contactați de sute și mii de persoane. Noi am decis să chemăm cetățenii la un marș pașnic al poporului în susținere noii guvernări.

16 iunie 11, în fața Parlamentului Republicii Moldova, vă invit la un miting și un marș pașnic. Cu cât mai mulți vom fi cu atât mai repede va avea loc transmiterea pașnică a puterii”, a spus Igor Dodon.

Articole asemănătoare

Back to top button