fbpx

ultima oră | De mâine, bugetarii ies în vacanță, nu și elevii! Mai târziu am putea reveni la regimul de lucru de șase zile

Bugetarii vor ieși în vacanță de mâine, 7 aprilie, și până pe 17 aprilie curent. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Prim-ministrul a precizat, însă, că vacanța nu este valabilă și pentru alți angajați, cum ar fi personalul medical, polițiștii și cei din sistemul educațional. Așadar, și elevii vor continua studiile de la distanță.

„Toți vor avea zile libere, cu excepțiile care au fost valabile și pe parcursul săptămânii precedente, adică: instituțiile medico-sanitare, autoritățile administrative din domeniul apărării naționale, ordinei publice și securității naționale, dar și instituțiile de învățământ de toate nivelurile”, a spus funcționarul.

Decizia a fost luată în conformitate cu propunerile OMS-ului și ale medicilor. Mai mult, vacanța ar putea fi extinsă până pe 28 aprilie, însă asupra acestei inițiative se va hotărî pe parcurs.

Ulterior, pentru a recupera aceste ore, Chicu spune că s-ar putea reveni la regimul de șase zile lucrătoare – așa cum a fost cu mulți ani în urmă: „Cred că poate și generația noastră să lucreze șase zile pe saptămână, dacă va trebui”.

De asemenea, în cazuri de maximă și strictă necesitate, conducătorii instituțiilor vor avea dreptul să cheme la serviciu, în următoarele 10 zile, un număr limitat de angajați.

Menționăm că, în această perioadă de vacanță, bugetarii își vor primi salariile cuvenite.

Articole asemănătoare

Back to top button