fbpx

ultima oră | CSM prelungește concursul pentru alegerea celor doi judecători ai Curții Constituționale: „Pentru ca să fie transparent”

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii, întruniți astăzi în ședință, au trebuit să examineze candidaturile pentru cele două funcții vacante de judecător la Curtea Constituțională.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În urma discuției și punerii la vot, CSM a decis să prelungească termenul de desfășurare a concursului și de desemnare a doi judecători la Curtea Constituțională.

Așadar, cei care intenționează să depună actele o pot face până pe 23 iulie curent, iar, între timp, CSM anunță că vor stabili criterii suplimentare de selecție, motivând că, astfel, procesul va fi mai transparent pentru toți cetățenii.

Dosarele candidaților care s-au înscris până acum și care o vor face de azi, până la data limită, vor fi analizate pe 30 iulie curent, când membrii Consiliului se vor întruni într-o nouă ședință.

Astăzi, la subiectul dat, Domnica Manole a fost cea care a solicitat prelungirea concursului, motivând că astfel societatea civilă va putea analiza dosarele candidaților.

„Pe Corneliu Gurin l-ați promovat la Curtea Constituțională pe sub masă. Ați comis atunci un abuz al legii. Azi cer să fie respectate prevederile privind transparența în procesul decizional”, a declarat Manole.

Articole asemănătoare

Back to top button