fbpx

Ucraina vrea să permită dubla cetăţenie cu ţările UE, dar nu cu „statul agresor” Rusia

Ucraina intenţionează să adopte o politică liberală privind dubla cetăţenie, dar cu restricţii pentru oficiali de rang înalt, informeză BucPress.

După cum a scris „Adevărul european”, acest lucru a fost declarat de ministrul de externe Dmitro Kuleba la un briefing la Kiev.

„Lucrăm cu deputaţii asupra unor schimbări legislative. Există o singură excepţie – e vorba de statul agresor, în ceea ce-l priveşte nu poate fi vorba de vreo dublă cetăţenie. Planificăm să permitem dubla cetăţenie cu ţările UE, cu ţările care ne sunt prietenoase şi lista acestor ţări va depinde de anumite criterii”, a spus Kuleba.

El a explicat că un astfel de pas va fi necesar pentru coeziunea a milioane de ucraineni din întreaga lume, iar Ucraina nu le va împiedica integrarea în societatea altor ţări.

„Dar există un al doilea element: dacă aveţi mai multe paşapoarte, aveţi oare dreptul de a fi membru al parlamentului? Puteţi fi ministru? Va exista o politică diferită şi o serie de restricţii pentru a preveni abuzurile. La asemenea posturi persoana trebuie să fie cetăţean al unei singure ţări – al Ucrainei”, – a adăugat ministrul.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button