fbpx

Turiștii care ne vor vizita țara nu vor mai aștepta ore întregi la frontieră

Autocarele cu turiști vor putea trece mai rapid de frontieră începând cu 27 mai. Timp de două săptămâni, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Agenția de Investiții, dar și un grup de operatori de turism vor testa un canal electronic de comunicare pentru a face mai simplu procesul de trecere în Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Așadar, în tot sezonul estival, începând cu 10 iunie curent, canalul de comunicare va putea fi utilizat de toate agențiile de turism care organizează călătorii peste hotare.

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a menționat că operatorii de turism vor anunța cu 24 de ore înainte, prin poșta electronică, despre pornirea autocarului. Astfel, turiștii vor fi așteptați la punctul de trecere de un vameș și un polițist de frontieră pentru verificarea actelor și a bagajelor. În caz de aglomerație, va fi rezervat și un coridor. Timpul de procesare a datelor și de verificare nu va depăși 30 de minute.

Operatorii turistici s-au arătat încântați de acest proiect, dat fiind faptul că sezonul estival va fi aglomerat în autocare cu turiști, transmite IPN.

Menționăm că, în vara anului 2018, doar prin punctul de trecere a frontierei Leușeni au traversat hotarul peste 12.000 de autocare, care au transportat peste 270 de mii de călători.

Articole asemănătoare

Back to top button