fbpx

Topul celor mai fericite țări din lume. Pe ce loc se află R. Moldova

În data de 20 martie este celebrată Ziua Internațională a Fericirii. Republica Moldova a fost plasată pe locul 71 din 143 de state în topul celor mai fericite țări din lume, în raportul actualizat World Happiness Report, un clasament al celor mai fericite țări din lume.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Finlanda este pe primul loc în topul celor mai fericite țări din lume, pentru al șaptelea an consecutiv. Urmează Danemarca, Islanda şi Suedia. Norvegia se situează pe locul șapte.

Israelul este pe locul cinci, chiar dacă este în război cu Hamas. Țara se află însă în Top zece din 2022. Olanda se află în acest an pe locul șase. Germania a pierdut semnificativ faţă de anul trecut când a ocupat poziţia a 16-a. Anul acesta, a ajuns pe locul 24. Statele Unite sunt pe locul 23, iar Rusia – pe 72.

Republica Moldova a ajuns pe locul 71 în clasamentul fericirii, cu opt poziții mai jos decât anul trecut. România ocupă locul 32, iar Ucraina este pe 105.

Cea mai nefericită țară din lume este considerată a fi Afganistan.

Raportul mondial al fericirii ia în calcul perioada 2021-2023 şi are la bază evaluări privind bunăstarea populaţiei dintr-o anumită ţară, dar și factori-cheie care, de regulă, îi face pe oameni să se simtă fericiţi, cum ar fi sprijinul social, veniturile, libertatea şi lipsa corupţiei.

Articole asemănătoare

Back to top button