fbpx

„Toată lumea aplaudă fără a înțelege ce s-a întâmplat de fapt și nu la Stoianoglo mă refer”. Dinu Plîngău, despre reținerea procurorului general

Dinu Plîngău, președintele interimar al Platformei DA, a venit cu o reacție la reținerea procurorului general, Alexandr Stoianoglo. Potrivit lui, evenimentul demonstrează că de fapt „puterea reală în Moldova aparține politicului”, iar actualmente Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), deține forța absolută.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Stat de drept? sau Stai drept! Dacă procurorul general își anunța demisia mai era nevoie de maskishow? S-a inspirat din anumite demersuri făcute de colega mea Inga Grigoriu, iar procurorul general interimar ar putea fi Dumitru Robu și parcă ar trebui să mă bucur și oricum am un sentiment amar.

Poate că nu cred că scopul scuze mijloacele sau poate nu aș vrea să ne pomenim ca-n basmul ăla în care cavalerul frumos după ce a doborât balaurul înțelege că s-a transformat în exact ceea împotriva căruia lupta”, scrie ex-deputatul pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Dinu Plîngău speră că puterea deținută de PAS va fi folosită „corect și cu modestie”.

„Știu, toată lumea aplaudă fără a înțelege măcar ce s-a întâmplat de fapt și nu la Stoianoglo mă refer, mai puțin mă interesează persoana lui. Nimeni nu-i veșnic la putere. Oricine poate fi acuzat de abuz și anchetat când pierde puterea și controlul, fie că-i deputat, ministru sau procuror.

Toată lumea a înțeles că puterea reală în Moldova aparține politicului și-i mult mai greu să-l anchetezi pe Dodon filmat într-un episod cu o pungă neagră atâta timp cât are suport extern, decât pe un judecător sau procuror, chiar și general. PAS deține puterea absolută, rămâne să sperăm că o va folosi corect și cu modestie. Până atunci, urmărim depunerea de cereri de aderare din partea CSP-ului”, conchide președintele Platformei DA.

Amintim că Alexandr Stoianoglo a fost reținut, în seara de marți, 5 octombrie, pentru 72 de ore. Pe numele său sunt patru capete de acuzare.

Citește și: Prima reacție a Maiei Sandu după reținerea lui Alexandr Stoianoglo

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button