fbpx

Tipuri de uși: Cum să le alegi pe cele potrivite pentru casa ta nouă

Întotdeauna va fi ceva de modificat prin casă, însă nu și în cazul ușilor glisante care dau viață unei încăperi prin simpla lor prezență.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă vrei să folosești la maxim spațiul din casă și să nu mai ocupi loc cu ușile deschise, montează uși glisante, care se retrag înspre perete atunci când vrei să intri sau să ieși din cameră și îți oferă libertate mai mare de mișcare.

Realizate din sticla, lemn, panouri MDF, termopan sau din aluminiu, ușile glisante sau culisante sunt o prezență constantă în locuințele moderne și cochete, îndeplinind o funcție de utilitate maximă.

Ușile glisante de interior pot fi incastrate sau aparente, acestea din urma montându-se foarte ușor chiar fără intervenția specialiștilor, sistemul de glisare instalându-se la vedere, deasupra ușii.

Alegerea sistemului de glisare și a modelului ușii este dictată în special de spațiul avut la dispoziție, cât și de stilul de amenajare a întregii case.

Este important să știi că ușile glisante devin utile în fiecare încăpere, indiferent ca este vorba despre baie, bucătărie, dormitor, living, hol sau chiar camera copiilor, cu atât mai mult dacă locuiești într-un apartament mic și cauți soluții de maximizare a spațiului.

O alegere deloc mai rea ar fi și ușile cu deschidere în ambele sensuri – uși batante.

Poți să montezi uși interioare cu deschidere în ambele sensuri pentru a ușura accesul în camere intens circulate, precum bucătărie sau living.

Acordă totuși atenția cuvenită detaliilor care țin de rezistența ușii, lucrările de montaj și durabilitatea materialelor.

Alege tipurile de uși care se potrivesc cu specificul casei tale (modern, rustic, retro, minimalist s.a.) și ține seama de normele de siguranță, pentru ca familia ta să fie apărată în caz de incendiu, forțare a intrării, cutremure sau accidente.

Articole asemănătoare

Back to top button