fbpx

Tinerii din R. Moldova pot deveni ambasadori europeni! Cum poți depune dosarul

Comisia Europeană a anunțat despre oportunitatea de a deveni parte din inițiativa Tinerii Ambasadori Europeni.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Dacă ai între 16 și 26 de ani și ești cetățean al uneia dintre cele șase țări ale Parteneriatului estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova sau Ucraina), din Uniunea Europeană sau din Regatul Unit*, poți depune dosarul până la 8 octombrie pentru a te alătura inițiativei Tinerii Ambasadori Europeni”, se arată în anunț.

Noul apel a fost lansat la 4 septembrie de proiectul “VECINII UE de la est”. Poți participa, dacă:

  • ești cetățeanul uneia dintre cele șase țări ale Parteneriatului estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova sau Ucraina), al unui stat membru al Uniunii Europene sau al Regatului Unit;
  • ai vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani;
  • ai un nivel bun de cunoaștere a limbii engleze;
  • ești interesat/ă de afacerile UE și de parteneriatul și cooperarea dintre UE și țara ta;
  • ești interesat/ă de diplomație publică și de activități de informare și gata să faci schimb de cunoștințe, experiență și informații;
  • ești motivat/ă să contribui la dezvoltarea comunității și a țării tale;
  • ești interesat/ă de activități de voluntariat și dispus/ă să dedici suficient timp pentru a face parte din activitățile de implicare civică.

Candidații selectați se vor implica în activități online și de dialog, vor reprezenta tineretul din țările lor, atât în țară, cât și în străinătate. Poți afla mai multe informații, pe pagina specială de aplicare.

Pentru a participa, candidații trebuie să completeze acest formular de aplicare până duminică, 8 octombrie 2023, miezul nopții, ora României. Solicitanții sunt rugați să își exprime motivația și să realizeze o sarcină creativă pentru a-și susține candidatura.

Inițiativa Tinerii Ambasadori Europeni (YEAs) este o rețea de comunicare apolitică, voluntară și vibrantă, care conectează și construiește punți de prietenie între tinerii din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova, Ucraina și Statele Membre ale UE și Regatul Unit.

Articole asemănătoare

Back to top button