fbpx

Termenul limită de plată a impozitului pe bunurile imobiliare

Direcţia de colectare a impozitelor şi taxelor locale (DCITL) anunță că termenul limită de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare este 30 iunie 2023.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

DCITL anunță că a expediat deja în adresa cetățenilor, prin intermediul serviciilor poștale, avizele de plată la impozitul pe bunurile imobiliare, conform art. 286 din Codul Fiscal.

Astfel, deținătorii semnăturii electronice și/sau mobile pot accesa portalul https://sfs.md/ro/servicii/persoane_fizice și selecta opțiunea vizualizarea impozitului în baza fișei imobilului, respectiv își pot genera de sine stătător avizul de plată, vizualiza suma impozitului și imprima avizul pe suport de hârtie.

De asemenea, DCITL informează că, în contextul modificărilor la Codul fiscal, începând cu anul 2021 a fost abrogat alin. (2) al art. 282 și nu se mai aplică reducerea de 15 % pentru achitarea până la 30 iunie a sumei integrale a impozitului pe bunurile imobiliare calculate.

Onorarea obligației fiscale se face cu avizul de plată direct la oficiile poștale, oficiile bancare sau on-line prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice http://mpay.gov.md la selectarea serviciului „Achitarea impozitului pe bunurile imobiliare (cu aviz de plată)”.

Scutirea la impozitul pe bunurile imobiliare se acordă persoanelor de vârstă pensionară, scutirea a fost stabilită în mărime de 500 mii lei din valoarea estimată în scopul impozitării a imobilului – domiciliu.

E de menționat că, pentru siguranța și protecția datelor cu caracter personal, avizele de plată pot fi eliberate la sediul DCITL la prezentarea actului de identitate sau a împuternicirii legale.

Articole asemănătoare

Back to top button