fbpx

Țara care plătește turiștilor ca să o viziteze: Cât câștigi dacă ajungi pe insula exotică

În speranța atragerii de turiști într-o locație cât se poate de fascinantă din orient, autoritățile din această țară au decis să plătească turiștii care îi calcă pragul. Grupurile de turiști primesc sume și mai generoase. Practica este menită să compenseze măcar parțial costurile din ce în ce mai mari ale deplasărilor cu avionul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Conform CNN, Taiwan vrea să implementeze un program prin care să ofere 165 de dolari de persoană celor care decid să își petreacă vacanța pe insulă. Un sistem similar de recompense, dar un pic mai generos, este destinat și grupurilor pentru a-i încuraja să viziteze insula.

Bani de vacanță din Taiwan

Chiar dacă este departe de a fi una dintre cele mai ieftine destinații de vacanță spre care te poți orienta, mai ales din pricina costurilor cu transportul, autoritățile din Taiwan fac un efort financiar semnificativ pentru a încuraja turismul. Este vorba de bani destinați unui număr de șase milioane de turiști care vor ajunge pe insulă în 2023, în speranța că acel număr se va dubla în 2024, ajungând, în condiții ideale, la 10 milioane de vizitatori până în 2025, scrie Playtech.

Pentru a compensa parțial cheltuielile cu o vacanță în Taiwan, premierul taiwanez Chen Chien-jen a anunțat că va oferi 5000 de dolari taiwanez (165 de dolari americani) pentru aproximativ 500.000 de turiști individuali în acest an, respectiv 658 de dolari pentru 90.000 de grupuri de turiști. După cum a explicat ministrul Transporturilor, banii vor fi oferiți în format digital, probabil pe un card electronic, și vor putea fi folosiți pe teritoriul insulei, inclusiv pentru achitarea cheltuielilor de cazare.

Dacă nu era evident, această măsură are ca scop atragerea mai multor vizitatori de pe piețele cheie, inclusiv din teritoriile învecinate, Coreea de Sud, Japonia, Hong Kong, Macao, Asia de Sud-Est, dar și Europa sau America. Pentru context, doar 900.000 de vizitatori străini au călcat în Taiwan în 2022, potrivit datelor biroului de turism din regiune. Valoarea este una foarte îngrijorătoare, având în vedere că, în 2019, vorbeam de 12 milioane de turiști internaționali, o creștere de 7% comparativ cu anul precedent.

Articole asemănătoare

Back to top button