fbpx

Tamara Chișca-Doneva revine la cârma Curții Supreme de Justiție

Răsturnare de situație la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Tamara Chișca-Doneva a fost numită în funcția de președintă interimară a instituției, asta deși la sfârșitul lunii martie curent, în această funcție a fost desemnată de CSM, Aliona Miron. Tmara Chișca-Doneva a preluat cârma instituției de vineri, 7 aprilie, iar anunțul a fost făcut astăzi, 18 aprilie, de membrii CSM, întruniți în ședință.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Decizia a fost aprobată cu votul celor patru membri ai CSM.

„Dispoziția respectivă, necesitatea acesteia a izvorât din adoptarea legii cu privire la Curtea Supremă de Justiție, care în fond, dispozițiile finale și tranzitorii stabileau de fapt că interimatul este stabilit în mod direct și este în efectul legii”, a precizat membrul CSM, Ion Guzun, citat de realitatea.md.

Tamara Chișca-Doneva este judecătoare la CSJ din 2003, iar în aprilie 2022 a fost suspendată din funcția de președinte interimar al CSJ. Magistrata a fost vizată într-un dosar pentru îmbogățire ilicită.

Amintim că în data de 27 martie curent, Aliona Miron, judecătoarea care a picat testul de integritate al Comisiei Pre-Vetting în cursa pentru CSM, a fost numită președinte interimar al Curții Supreme de Justiție. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către șefa Direcției monitorizare și relații cu publicul, Corina Vararu. Responsabila a precizat că Aliona Miron a fost numită în această funcție printr-o Dispoziție a președintelui interimar al Consiliului Superior al Magistraturii, Nina Cernat, emisă luni, 27 martie.

Articole asemănătoare

Back to top button